Punkrijuust kitsepiimast
Punkrijuust on 10 kuud laagerdunud sõjaaegsetes maaalustes lennukite laskemoonapunkrites. Juustu kõrge kvaliteedi tagavad selle omamoodi juustulao väga hea isolatsioon ning muutumatud õhuniiskus ja temperatuur.
Punkrijuust kitsepiimast on on meeldivalt pikantse maitsega ja samas tekstuurilt kreemjas. Sobib suurepäraselt igasugustesse roogadesse, ka näiteks Parmigiano Reggiano asemel uute huvitavate maitsenüansside lisamiseks.
Huvitaval kombel on selle mehistes tingimustes valmistatud juustu maitseelamus õrn. See oleks nagu baleriinide juust, õrna roosaka varjundiga, kerge ja habras, peenikesed soolakristallid lausa sulavad suus.
LAI VALIK
juustud ja tarvikud
ANNAME MAITSTA
proovi enne ostmist
HEAD NÕUANDED
juustutarkused
ÕIGE JUUSTUPABER
juust säilib kaua
Koostisosad: Pastöriseeritud kitsepiim, sool, juuretis, mikrobioloogiline laap, säilitusaine muna-lüsotsüüm.
Toiteväärtus 100g kohta: Energia 1594kJ/384Kcal; Rasv 31,2g, millest küllastunud rasvhapped 21,6g; Valk 25,8g; Sool 1,7g
Mõnikord harva juhtub, et soovitud juust on nii populaarne, et see on otsa saanud nii meie poest kui laost. Siis asendame soovitud toote samaväärse või paremaga.
JUUSTU PAKEND JA SÄILIMINE
E-poest ostetud juustud saabuvad reeglina vaakumpakendatult. Juustud säilivad külmikus kuni 5 nädalat. Soovitame peale vaakumpakendi avamist säilitada juustu külmikus, pakiga kaasas olevas spetsiaalses Juustukuningate juustupaberis, mis laseb juustul hingata ja samas hoiab kuivamast.
JUUSTU SERVEERIMINE
Lõika juustud värskelt ja serveeri toatemperatuuril - nii säilivad juustude parimad lõhna- ja maitseomadused. Vaata kindlasti ka meie soovitusi juustude serveerimiseks või saa inspiratsiooni videost, mis juustudes ja kuidas täpselt juustukuningas Erwin 4 minutiga oma perele juustuvaagna valmistab.
JUUSTUTARKUSED SULLE ABIKS
Huvi korral uuri Juustukuningate blogi, näiteks klikka ja loe vastuseid küsimustele:
- Kuidas lõigata ja serveerida juustu?
- Millised on juustude küpsusastmed?
- Kuidas sobitada veini ja juustu?
- Kuidas teha juustufondüüd?
- Millised juustud valida laktoositalumatuse korral?
- Kas kvaliteetsel juustul on ka loogiline hinna alampiir?
- Mida teha kuivanud juustutükkidega?
- Mis on Hollandi Gouda tüüpi juustude hea maitse saladus?
Kaal (g) | 200 |
---|---|
Piima tüüp | Kitsepiim |
Toor- või pastöriseeritud piim | Pastöriseeritud piim |
Juustu tüüp | Lisandita juust |
Vanus | Täisküps juust (kuni 8 kuud) |